Tip na výlet - Staré Město u Uherského Hradiště

26.07.2016 11:53

Kdo by neznal Buchlovice a tolik oblíbené zatáčky na silnici E50. Nebo třeba Strážnici a její Mezinárodní folklorní festival, který proběhl minulý měsíc. No a samozřejmě milovníci vín, kteří jistě znají Bzenec, nebo největší vinařskou obec v ČR, tedy Velké Bílovice. Taky tady mají Velehrad, Baťův kanál a další zajímavá místa. Ano, Jižní Morava nabízí nesčetné množství zážitků a tipů na výlet. 

Jeden, poněkud netradiční, se nachází ve Starém Městě. Projíždějící řidiči v centru jistě zaregistrovali nápadný červenobílý maják, ale jen málokdo měl čas a možnost zastavit se a prohlédnout si jej z blízka. Maják, místním názvoslovím Rozhledna Šrotík, je nejen architektonicky zajímavý prvek, jak již název napovídá, slouží jako rozhledna a zároveň je součástí snad ještě více netradičního místa, jakým je KOVOZOO. Vzhledem k tomu, že u nás ve firmě máme k podobným nápadům recyklace a upcyclingu velmi kladný vztah, KOVOZOO je pro nás výstavní síní umu a fantazie zlatých českých ručiček...

Maják je vidět zdaleka, má 27 metrů, a z něj pak pěkně z nadhledu po vyšlapání 96 schodů můžete prozkoumat „moře odpadu“ z něhož vznikly různé bytosti, zvířata a další plastiky, kterých je více než 200! Fakt hodně moc odvedené práce. Mnohem lépe si je však prohlédnete, když sejdete dolů a podíváte se některým přímo do očí. Rozhodně tahle návštěva stojí za zastávku, mnohem lépe však uděláte, když si jej do výletu zaplánujete na déle. Nejen děti ocení si z blízka v tak technickém prostředí prohlédnout během léta i živá zvířata, jako jsou ovce, kozy a poník. V areálu je také možná prohlídka dopravního letounu L-610.

Když už vás chození omrzí a chtěli byste jet, nespěchejte hned domů a svezte se na motokárové trati, která je opodál, kde se můžou vozit nejen dospělí, ale také děti. 

Zdroj fotografií: www.kovozoo.cz

Další tipy, mapy a průvodce v PDF můžete získat v centrále cestovního ruchu Jižní Moravy

Zpět