Biker Aware - kampaň (nejen) pro řidiče automobilů.

17.03.2015 06:01
 
Tak nějak máme pocit, že se na motorkáře začíná myslet stále více. Sice je smutné, že vesměs za našimi hranicemi, ale věříme, že i u nás to bude častější. 
 
V Irsku byla spuštěna nejnovější kampaň pro bezpečnost silničního provozu "Biker Aware". Novým videem a doprovodnou tiskovou kampaní Irská vláda ukazuje skutečný zájem o bezpečnější silnice pro všechny, zejména pak pro řidiče motocyklů. Podle provedeného průzkumu jsou hlavní příčinou úmrtí motocyklistů v Irsku, řidiči automobilů. 
 
Bez ohledu na to, jak ponuré video bylo k propagaci vyrobeno, dá se říci, že i přes "nedokončené", či neúplné scény je jasné, co se stalo, a že tuto situaci můžeme zažít na silnicích po celém světě. Mnoho řidičů aut a motocyklistů může namítat, že je video přehnané a takhle to není, dovolíme si však tvrdit, že tak mohou hovořit pouze ti, co skoro nejezdí a podobnou situaci nezažili, ani nikdy neviděli. 
 
Ať se již budou nebo nebudou točit podobná videa, čím více si my všichni na silnici budeme uvědomovat nebezpečí našeho počínání, tedy už jen to že jedeme a řídíme, tím větší je šance, že se všichni ve zdraví ze svých cest vrátíme domů.  
 
Předvídejte a jezděte bezpečně! Všichni...
 

Pokud video na YT nepůjde přehrát, je možné jej spustit na stránkách FB

 

 

 

Zpět