Chcete ušetřit na povinném ručení? Možná děláte velkou chybu.

27.11.2015 16:29

Po světě se prohání stamiliony pojištěných vozů. Jen v ČR jich je podle aktuálních informací 7 277 165.

Každý majitel svého vozu má jisté povinnosti. Krom dobrého technického stavu je nutné, aby vůz byl pojištěn, jinak vám hrozí pokuta až 40 tisíc korun.

Existuje však jistý mýtus, že co je levné, to je dostatečně dobré. Dneska si řekneme, proč je dobré srovnání povinného ručení dát velkou váhu.

Jak často jsou v Česku nehody

Nejdříve si pojďme projít důležité statistiky k uvědomění si, že české silnice zas tak extra bezpečné nejsou a jezdit po nich špatně pojištěným vozem je skutečným hazardem s vaší domácí kasou.

Za posledních 20 let se v Česku udály více než 3 miliony nehod. Ohromné číslo, že? Nejhorší byla léta kolem roku 2000.

Dnes, přestože je situace o mnoho lepší, se v České republice každou hodinu stane 11 nehod za hodinu. To vychází na nehodu každých 5 minut a 27 vteřin.

Představte si, že například sedíte na stadionu a koukáte se na fotbal. Tak za tu dobu, co se více než 22 hráčů potí na hřišti, se v České republice stane 20 nehod.

To dává mnoha lidem důvod, proč se o své povinné ručení zajímat.

Co s tím? Pojistit! A kde?

S ohledem na nebezpečí, které vám může přinést pobyt na českých silnicích, je velice strategické podívat se na to, jak si obstojí vaše současné povinné ručení v konkurenci, kterou trh nabízí. A to vše díky porovnání povinného ručení, které nabízí ověřený srovnávač.

Stačí zadat údaje, které po vás v jednoduchém formuláři srovnávač povinného ručení chce, načež se můžete těšit na vcelku podrobné a aktuální porovnání povinného ručení online.

Dobré je pak najít společnost, která je ověřená, má call centrum a desítky tisíc spokojených klientů. Doporučujeme například společnost Porovnej24.cz. Má historii a vyřídí mnohem více, než srovnání povinného ručení online.

Proč nešetřit?

A teď si pojďme vysvětlit, proč není zas taková výhra hledat levné povinné ručení.

Stejně jako vždy vám pomůže vcítit se do role druhého. Jste pojišťovna, která má zákazníky a nabízíte jim servis. O koho se budete starat více? O toto, kdo vám dá málo, nebo o někoho, kdo vám dá o něco více? Jistěže ten druhý případ. Proto pokud šetříte na pojišťovně, dovolíte pojišťovně šetřit na vás.

Do chvíle, kdy se něco stane, vám to může být jedno. Nicméně ve chvíli, kdy se dostanete do spornější situace, můžete vzít jed na to, že se bude pojišťovací společnost chtít z povinnosti platit vyvlíknout. Je to tak, že čím levnější pojištění máte, tím levnější služby dostanete. Je to selský rozum, který platí napříč vším v našem světě od jídla, přes oblečení až po pojištění.

A je skutečně nutné šetřit na vašem bezpečí? Dle názoru odborníků a statistik, které jsme vám poskytli, rozhodně ne.

 

 

Zpět